Intro
På denne rejse skal vi opleve nogle af Cataloniens mest spændende vinregioner – Baix Penedès, Tarragonès, Priorat og Montsant – hvor vin, natur og historie går hånd i hånd. Undervejs kombinerer vi smagfulde vingårdsbesøg med vandreture gennem vinmarker, bjerge og langs kysten.
Vi begynder i Baix Penedès, som er en del Cataloniens største og mest alsidige vinregion, hvor de bløde bakker og det milde klima danner ideelle rammer for både vandring og vinproduktion. Her går vi gennem gamle vinmarker, hvor der fremstilles alt fra sprøde hvidvine til mousserende vine og rødvine. Vi besøger vingårde, hvor moderne teknik møder gamle traditioner.
Dernæst bevæger vi os mod det mere rå og dramatiske landskab i Priorat og Montsant. Her snor stierne sig gennem stejle, terrasserede vinmarker, hvor vinstokkene vokser i karakteristisk skiferjord, llicorella, som giver vinene deres særlige dybde og mineralitet. Vi vandrer på smukke stier og oplever det dramatiske landskab, besøger anerkendte producenter og får historien om vinens oprindelse i området, blandt andet ved klosteret Scala Dei.
Vi afslutter i Tarragonès, hvor vi går langs Middelhavet og gennem små, charmerende byer. Her er vinene lettere og friske. Vi besøger vingårde og den historiske by Tarragona, der med sine romerske rødder og livlige atmosfære sætter et punktum for rejsen.
Rejsen ledes af Pil og Cecilie, begge bosatte i området med deres familier. De har stor viden og indlevelse i området og vil dele ud af deres erfaringer fra livet i en catalansk familie. Cecilie er uddannet sommelier og vil tage os med på en unik rejse gennem smag og historie. Gennem Cecilie får vi adgang til mindre vinproducenter og skal skåle i kølig vin direkte fra hendes egen vinmark. Pil elsker at vandre og vil guide os gennem det smukke landskab. Med deres lokalkendskab og personlige relationer til området tager de os med på en rejse fyldt med unikke oplevelser. En rejse for dig, der ønsker at opleve Cataloniens vinlandskaber til fods – med tid til både smag, fordybelse og bevægelse.
Fakta
- Tidsrum: 17. - 24.3. 2026.
- Tillæg for enkeltværelse: 3.500 kr.
- Fly: direkte fly fra Kastrup til Barcelona med Norwegian.
- Afrejse fra Kastrup kl. 8.55. med ankomst til Barcelona kl. 11.45.
- Hjemrejse fra Barcelona kl. 12.30 med ankomst til Kastrup kl. 15.30.
- Aalborg: Kontakt os og få et tilbud på fly fra Aalborg
- Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på udsøgte hoteller i dobbeltværelse med halvpension, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.
- Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.
- Man skal være almindeligt godt gående, og kunne gå ca.10 km hver dag.



Din rejseleder
Pil Christoffersen
Jeg er uddannet fotograf, og fotografiet har været omdrejningspunktet for det meste, jeg har lavet. Fotografiet har ført mig på mange rejser og givet mig en unik adgang til mennesker og steder. Jeg har arbejdet både som en mere traditionel fotograf og som underviser. I Danmark har jeg undervist unge med psykiske udfordringer i fotografi og tog i den forbindelse uddannelsen til pædagog. Jeg er gift med Lluís, og sammen har vi to børn. Vi mødte hinanden i Barcelona og flyttede derefter sammen til København, hvor vi har boet i 10 år.
I 2022 flyttede vi tilbage til Lluís' fødeby i det sydlige Catalonien, hvor vi har overtaget hans barndomshjem.
Vi deler hus med hans mor, gaden med hans kusiner, og vores søn går på den lokale skole. Jeg er optaget af det lokale, familielivet og hvordan gamle traditioner og moderne livsstil forsøger at leve side om side. Jeg elsker at udforske de små landsbyer, hvor livet stadig går langsomt, og hvor de lokale traditioner og højtider bevares. Jeg elsker også at besøge de større byer, hvor kultur, arkitektur og gastronomi er den største fornøjelse.
Jeg holder af socialt samvær, og jeg vil elske at dele mine erfaringer med dig!

Program
Dagsprogram

Vin & Vanding i Priorat 17.- 24.3.2026
Dag 1: Velkomst eftermiddag
I lufthavnen står Pil klar til at tage imod. Vi kører en time sydpå til vores charmerende hotel Mas Boronat, et skønt, historisk landsted omgivet af vinmarker og olivenlunde. Her vil vi tilbringe de første tre nætter.
Efter indkvartering laver vi en kort præsentation af hotellet efterfulgt af en gåtur gennem vinmarkerne. Vi slutter dagen af med fælles aftensmad og en skål i den lokale vin.
Dag 2: Naturvinsrute ved Riu Gaià
Efter morgenmaden bliver vi hentet af bussen, som kører os til Cecilies vinmark, hvor hun vil møde os. Her præsenterer Cecilie det spændende mikroprojekt Espores de Gaià, et regenerativt landbrug med oliven, johannesbrød, og vinmarker, sammen med hendes makker Jorge. Vi slutter af med en vinsmagning i marken.
Efterfølgende går vi ad en smuk snørklet markvej til den lille by La Nou de Gaià, hvor vi besøger Celler 9+, en økologisk vinproducent, der skiller sig ud ved at producere naturlige og usvovlede vine med fokus på bæredygtighed og autenticitet. Vi smager vinene ledsaget af en tapas-frokost. Efter besøget kan man gå en tur i den ikoniske landsby eller få en kop kaffe i forsamlingshuset, inden vi tager bussen tilbage til hotellet. Om aftenen kan man nyde omgivelserne og aftensmad på egen hånd.
Dag 3; Klostervin og frokost på en familie restaurant
Efter morgenmaden kører vi i bus til den modernistiske kirke, Santuari de la Mare de Déu de Montserrat, et byggeprojekt af Josep Maria Jujol som var kollega af Gaudi, og derfra videre til byen Brafim. I Brafim skal vi besøge vermouth-producenten Padró som er kendt for deres traditionelle og prisvindende vermouth. Padró kombinerer gamle opskrifter med moderne innovation og vi skal gå på opdagelse i vermuthens historie og aromaer. Efter besøget starter vores rute til fods, til byen Vila-rodona. Vi skal gå en god tur af smukke landeveje, mellem vin og olivenlunde.
I Vila-rodona spiser vi en velfortjent traditionel frokost, på den hyggelige familierestaurant les Fonts.
Om eftermiddagen fortsætter turen i bus til Reial Monestir de Santa Maria de Santes Creus, et imponerende cistercienserkloster grundlagt i 1158 og et af de mest betydningsfulde klostre i regionen. Santes Creus spillede en central rolle i middelalderens religiøse og politiske liv. Vi besøger også den lille, charmerende landsby omkring Santes Creus og derfra kører vi hjem. Aftensmad på egen hånd på hotellet.
Dag 4: Gåtur i Priorat området
Efter morgenmaden tjekker vi ud og kører mod det eventyrlige Priorat. Vores første stop er i landsbyen Porrera, hvor vi besøger den lille familievinkælder Sangenis i Vaqué, for at lære mere om de særlige vine fra Priorat. Maria, som er kælderens ønolog, lader os smage hendes vine, mens hun fortæller os om de specielle vilkår, de vokser i. Bagefter besøget, spiser vi frokost i landsbyen på El Antic Teatre, et gammelt teater, der nu er omdannet til en charmerende restaurant.
Efter frokosten kører vi op til den lille, maleriske bjerglandsby Siurana. Fra Siurana har man en spektakulær udsigt over Priorats vinmarker og la Sierra de Montsant, en monumental bjergkæde af stor betydning for området. Ved Siurana vil vi starte med at gå en rundtur sammen, på 6 km, hvorefter vi vender tilbage til selve byen, her vil der være mulighed for at udforske på egen hånd og nyde en eftermiddagskaffe eller en drink.
Fra Siurana kører vi gennem det smukke landskab til vores hotel, Balco de Priorat i den lille bjergby Morera de Montsant. Her vil der være aftensmad på egen hånd på hotellet.
Dag 5: Vinen og dens historie i Priorat
Efter morgenmaden begynder vi med at vandre 6 kilometer med smukke udsigter over vinmarker og Montsant-bjergene. Vi følger den historiske rute "Camí dels Cartoixans", som munkene brugte mellem klosteret Escaladei og landsbyen Morera de Montsant, hvor vi har overnattet. Vores rute slutter ved selve klosteret, som vi skal besøge. Klosteret spillede en central rolle i udviklingen af vinproduktionen i Priorat, hvor munkene introducerede de avancerede dyrkningsmetoder, der lagde grunden for områdets nuværende vintraditioner.
Vi bliver hentet af bussen og kørt til den charmerende landsby Gratallops, hvor vi får frokost på den legendariske vingård Clos Figueras, som er ejet af familien Cannan. Christofer Cannan var en af hovedaktørerne, der satte Priorat på vinverdenskortet i slutningen af 80erne. Nu bliver vingården kørt af hans datter, Anne, som er en respekteret ønolog og reference for kvindelige vinmagere i hele verden. Kombineret med frokosten er der smagning af vine og besøg på vingården. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel Morera de Montsant og nyder aftenen på og ved hotellet. Aftensmad på egen hånd.
Dag 6: Picnic med tilhørende vine i Montsant bjergene
Vi starter formiddagen med et besøg hos vinproducenten Vinyes Domenech, hvis marker hører under vinområdet Montsant, og har rød Grenache som deres signatur drue. Vi besøger deres enestående kælder midt i den vilde bjergnatur, går tur igennem deres vinmarker, medbringer en dejlig picnic og smager deres vine. Efter frokosten kører vi mod kysten, hvor vi skal have de to sidste overnatninger i den charmerende kystlandsby Altafulla. Vi vil tilbyde gåtur langs kysten mod et lokalt fyrtårn eller man kan vælge at bruge eftermiddagen på egen hånd. I Altafulla er der gode muligheder for at finde et autentisk sted at spise aftensmad, eller nyde de små gader. Aften og aftensmad på egen hånd.
Dag 7: Udflugt til Tarragona, med besøg på det romerske amfiteater
Efter morgenmaden tager vi det lokale tog til nabobyen Tarragona. Vi starter med en fælles byvandring ad de snævre gader og livlige pladser i den høje bydel og kommer forbi velbevarede romerske ruiner, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Herefter vil der være frokost på egen hånd og tid til at udforske byen. Alternativt kan man blive i Altafulla og nyde denne smukke landsby på egen hånd.
Vi vil slutte dagen af med en fælles afskedsmiddag i Altafulla på en lokal restaurant.
Dag 8: Afslutning og hjemrejse
Den sidste formiddag vil der være tid til en tur i hotellets spa og derefter går bussen mod lufthavnen og vores direkte fly til Kastrup.



Var det ikke lige den rejse du søgte?
Nedenfor ser du rejser, der har noget tilfælles med rejsen, du lige har kigget på. Frister de dig ikke, kan du søge videre på vores rejsekalender.
Se vores rejsekalender her

Vintersol på Tenerife
Tag en pause fra den danske vinter og oplev Tenerifes frodighed, de farverige byer og de mange tropiske og subtropiske vækster.
Mandeltur til Andalusien
Oplev det tidlige forår i skønne Andalusien med blomstrende frugttræer og sol. I selskab med rejseleder Pia Bruun bliver der lejlighed til både at opleve kysten og bjergene, de små landsbyer og byerne Granada og Malaga.