Vores rejseledere

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur, siden jeg i 80erne begyndte at rejse i Spanien. Efter en længere rejse til Mexico  begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder, som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Mit rejseprogram bringer mig rundt i hele Spanien, og desuden kommer jeg også til Marokko. Jeg er vild med det arabisk influeret Andalusien med de smukke monumenter, blandinger af kristent og muslimsk, den krydrede mad og varmen. Men jeg nyder også at komme til Nordspanien, mere alvorligt og tilbagetrukket, de smukke romanske kirker og kalkmalerier, den raffinerede mad, de innovative hoteller og restauranter. I Marokko genfinder jeg den arabiske kultur i levende live og kan langt bedre forestille mig, hvordan livet har formet sig i det arabiske Spanien i middelalderen. 

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget.

Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.

 

Henrik Kidmoseundefined

Spansk og portugisisk kultur og historie har min store interesse, og jeg nyder at være i landene og mærke, når min begejstring for stederne og historien smitter. Jeg holder af de små ukendte steder langt ud på landet, hvor man kan finde fascinerende historiske levn fra den rige historie. Men jeg er også meget glad for at bevæge mig rundt i byerne og opleve, hvordan det traditionelle og det moderne blandes på forunderlig vis.

Jeg er uddannet cand. mag. og journalist og er optaget af kultur og formidling. Derfor har jeg arbejdet i mange år som underviser og foredragsholder på højskoler, aftenskoler og hos folkeuniversitetet. Jeg har været lærer og forstander på Ry Højskole i sammenlagt 14 år.

I mit arbejde er jeg meget inspireret at højskolen. Jeg holder af blandingen af faglig formidling og socialt samvær. Højskoleformen præger alle mine rejser, men den står naturligvis tydeligst igennem, når vi tilbyder højskole i Sydeuropa. Det er en stor tilfredsstillelse for mig, at vi kan tilbyde højskole i både Granada, Sevilla, Barcelona og Porto, hvor den danske højskoletradition og den sydeuropæiske kultur kan mødes!

 

Pia Bruun Nielsenundefined

Der er noget ved naturen, som jeg gerne vil – og sådan har det vist altid været! Hertil kommer mødet med historien og kulturen - og ikke mindst formidling – så det er vel ikke så underligt, at jeg blev rejseleder allerede tilbage i 1990´erne. Siden da har beskæftiget mig med kommunikation, som radiospeaker og nyhedsskribent – kombineret med masser af ture og rejser i min hjemegn her i Sydspanien, hvor jeg har boet siden 1985. Men jeg bliver stadig imponeret, når jeg går på opdagelse i Andalusiens fascinerende natur, historie og kultur, og jeg ser det som min fornemmeste opgave at formidle det videre! Her er stort set alt: imponerende natur, dramatisk historie, en stærk lokalkultur og traditioner og skikke, som stadig holdes i hævd.

Maria Lopes undefined

Jeg er portugiser og har de seneste 15 år boet i flere europæiske lande, hvor jeg har læst turisme og kulturmanagement, samt arbejdet indenfor disse områder. Fra 2012 til 2018 boede jeg i Danmark, hvor jeg blev gift med Nikolaj. I 2015 startede vi vores portugisisk-danske familie, da vi fik vores søn Leo. I samme år blev jeg uddannet som Master i Turisme fra Aalborg Universitet i København, hvor jeg især havde fokus på bæredygtig turismeudvikling. Derudover arbejdede jeg hos Wonderful Copenhagen som projektleder i fem år.

I 2018 flyttede vores lille familie til Portugal, hvor jeg startede min egen turismevirksomhed med en mission om at fremvise Portugal til de danskere, der gerne vil opleve mit land på en autentisk måde. I denne sammenhæng samarbejder jeg blandt andet med Granada Kulturrejser som rejseleder i det sydlige Portugal med særligt fokus på Alentejo regionen.

Jeg har dedikeret mit professionelle liv til turisme og kultur. Jeg er nemlig dybt fascineret af at opdage nye kulturer (inklusive min egen!), lære og fordybe mig i nye sprog (jeg taler allerede fem) og jeg brænder for at kunne dele min passion for turisme med andre. Udover det drømmer jeg om en verden, hvor vi sænker tempoet og nyder øjeblikket. Det er i det tempo jeg vil vise dig mit Portugal.

Rasmus Formanundefined

Jeg har siden 2008 boet i Vila do Conde, en charmerende kystby lige nord for Porto. Jeg er oprindelig opvokset i Midtjylland og mødte min portugisiske hustru Sofia, da vi begge studerede i Berlin. Efter 5 år i København flyttede vi til Portugal, hvor vi bor med vores to børn.

Min uddannelsesbaggrund er idehistorie, pædagogik og e-læring og i Danmark har jeg arbejdet som underviser, højskolelærer og med udvikling af e-læring. Når jeg ikke er rejseleder for danskere i Nordportugal, arbejder jeg med e-læring og i fritiden er jeg glad for frisk luft, kulturmøder, gode samtaler, bevægelse, filosofi, litteratur og kunst.

Jeg holder af at vise mit nye hjemland frem for andre danskere og dele ud af Portugals rige historie, natur og kultur. Desuden prioriterer jeg, at vi undervejs møder  portugisere, så vi får et indblik i den almindelig portugisers dagligliv og værdier.

Bem Vindo (Velkommen) til Nordportugal!

Jesper Storgaard Jensen

undefined

Jeg har altid haft en følelse af, at Rom havde to lag. De steder, der især er kendt fra de mange artikler, som aviserne bringer, og de fortællinger som fx guidebøgerne indeholder Der er dog en temmelig stor del af Rom, som aldrig bliver fortalt. Det er et slags ”usynligt Rom”. Og lige præcis den del af Rom har fascineret mig i stigende grad gennem de senere år. For når man som jeg har boet i mere end 25 år i Rom, så begynder man at vende blikket væk fra de kendte steder, for i stedet at søge efter de ukendte, det ”hemmelige og usynlige”.

Ud over byens to lag – det kendte og det ukendte – har jeg altid haft en helt klar fornemmelse af, at Rom er en vaskeægte historiefortæller. Byens historie – kultur, politik, sport, litteratur mv. – er fuld af fascinerende beretninger, der blot venter på at bliver fortalt. Det er netop det jeg prøver at gøre, når jeg som journalist skriver om Rom, og når jeg holder foredrag om byen, og det er også noget jeg vil glæde mig til at praktisere for Granada Kulturrejsers kommende Rom-rejsende. At vise dem et anderledes og usynligt Rom.

Svend Ryundefinedbner

Det blev min skæbne, at jeg for 40 år siden mødte en spansk familie fra Madrid. De viste mig deres Spanien, og siden har jeg – mens folk rystede overbærende på hovedet – vandret mange hundrede kilometer i Den Spanske Borgerkrigs fodspor for at finde skudhuller – hér sket det! 

Som uddannet historiker skrev jeg bogen ’Bag Madrids barrikader’ om magtkampen på den republikanske side under borgerkrigen. Efterfølgende har jeg været i arkiverne i Moskva for at undersøge forholdet mellem de nordiske kommunistpartier, Komintern og De Internationale Brigader. 

For nogle år siden bidrog jeg med to afsnit om hhv. borgerkrigen og fodbold i Madrid til rejsebogsserien ’Vide Verden’. Senere skrev jeg ’Fodbold i Spanien – meget mere end el Clásico’, som gennem fodbolden fortæller det moderne Spaniens historie. Bogen bygger på samtaler med høj og lav i spansk fodbold – herunder landstræner Vicente del Bosque. 

Jeg er nemlig også glad for fodbold. Lige som José Mourinho og Pep Guardiola er jeg uddannet træner og jeg har gennem mange år lavet arrangementer for alt fra DBU, Kanal 6 og forskellige fodboldklubber til den lokale beværtning. 

Desuden holder jeg forelæsninger på Folkeuniversitetet om nyere spansk historie, og jeg tager jævnligt og gerne rundt på landets højskoler, biblioteker, folkeskoler og i foreninger for at holde foredrag om både Spanien og fodbold. 

Jeg er også oversætter (fra spansk og engelsk), formand for fodboldfilmfestivalen ’Shoot!’ og så optræder jeg af og til i medierne – på det seneste har det i sær været i forbindelse med striden om Cataloniens løsrivelse fra Spanien. 

Endelig har jeg en erkendt svaghed for tapas og spansk rockmusik.

Anne Søvangundefined

Jeg er uddannet korrespondent fra Herning Handelshøjskole, har en merkonomeksamen og en uddannelse som terapeut samt en stor interesse for sprog, mennesker, kultur og den verden, vi lever i.

Jeg er fra Sunds i Midtjylland og har slået mine folder i det midtjyske i mange år.

Nu bor jeg i Silkeborg med herlig adgang til skov og søer næsten udenfor døren. Jeg har to voksne børn, og vi har, siden de var små, rejst ud i verden hver eneste sommer. Det blev altid til ferier, de ikke ville hjem fra, så selvfølgelig er de begge landet samme sted, nemlig i et rejsebureau med rejser for unge, og nu arbejder jeg et sted, hvor jeg kan servicere mennesker, der vil have kultur og indhold.

I min fritid er mine interesser film, vandre- og cykelture, foto, rejser, helse og kultur.  Jeg har en ekstra fritidsinteresse, nemlig mit arbejde som behandler.