Evaluering

Vi havde en fantaktisk tur til Marokko.

Vi rejste hjemme fra i storm, rusk og regn. Flyveturen gik fint. Da vi kom ud af lufthavnen skinnede solen, og en dejlig varme slog os i møde. Vores chauffør fortalte en del om byen og ting som han mente, vi også skulle se.
Udflugten til Palmeoasen var vellykket, flot at se en række af kameler med 10 blå ryttere på langt ude i det tørre landskab. Vi afsluttede turen langt ude i oasen ved en megen fin restaurant, hvor vi fik te og dejlig sød kage. Herfra havde vi en fantastisk udsigt over oasen, inden turen atter gik tilbage til Riaden.

Vi kan varmt anbefale denne Riad O2 - Medina. De var gæstfrie, søde og hjælpsomme.

- Karen Groth

Marokko

Det er et sandt eventyr at rejse i Marokko. Her er oplevelser for alle sanser: liflige dufte af friskstegt kød, markeder med krydderier og smukke stoffer, jonglører og gøglere, et broget og overvældede liv på gader og stræder. Læg hertil en smuk og varieret natur med bjerge, oaser og store ørkenområder.

 

Det er ikke forbundet med nogen speciel fare at rejse i landet: vejene er fine, busdriften er sikker, og man kan leje biler (med eller uden fører) uden problemer.

 

Som dansker skal man ikke have visum, kun udfylde indrejsepapirer i lufthavnen. Norwegian har direkte fly fra København til Marrakech og Agadir, flere gange om ugen.

 

I Marokko kan man bo både på hoteller og de mere privatejede Riads. Vælger man at bo på en riad, får man på nærmeste hold indblik i den marokkanske kultur med gæstfrihed og madoplevelser. Man flytter ind i en privatbolig med kun få værelser. Ofte er de udstyret med en hammam, så man kan bade og få massage efter en lang dag i byen. Der er riads i de fleste større byer i landet.

 

Er man til mere oplevelseprægede rejser, kan vi arrangere en rundrejse fra Marrakech eller Fez ud til ørkenområdet i den østlige del af landet, ved byen Merzouga. Her kan man ride på kameler, sove i ørkenhotel og komme tæt på beduinerne. Vi kan også arrangere overnatning i ørkenen! På sådanne ture har man egen chauffør og guide.

 

Vi kan med vores kontakter sammensætte en uforglemmelig rejse, hvor man kan opleve den marokkanske kultur i al sin mangfoldighed.

 

PRAKTISK INFORMATION

Fly

Afrejse fra København til Marrakech hver tirsdag, torsdag og lørdag, og til og fra Agadir hver lørdag.

 

Billeje

Mens man bor i Marrakech eller Agadir har man ikke brug for bil. Man kan komme til Essaouira med bus eller grandtaxi. Billeje tre dage koster fra 1478 kr. inkl. selvrisikoforsikring (type Citroen Saxo 2 dr).

 

Priser

Fra 5.130 kr. pr. person i dobbeltværelse med morgenmad, fly København - Marrakech/ Agadir, inkl. skatter og afgifter samt 20 kg bagage. Bidrag til Rejsegarantifonden, samt tips og ideer.

 

Overnatning

5 nætter i Riad i Marrakech, to nætter i Riad i Essaouira. Alle Riads ligger meget centralt placeret i medinaerne og alle værelser har eget bad og toilet. Der er adgang til have, oftest med splash pool og solterrasse.

 

Helbred

Desuden skal man inden rejsen foretage de nødvendige vaccinationer mod difteri, stivkrampe og hepatitis A. Kontakt os gerne for yderligere oplysninger eller se mere på: www.ssi.dk. Rejseforsikring er obligatorisk og kan tegnes gennem Granada Kulturrejser ved tilmeldingen. 

Marokko er blevet nemt at komme til - og nemt at færdes i. Er man første gang i Marokko, kan 8 dage i Marrakech og omegn være en fin indgang til dette fantastiske og meget fascinerende land.

 

Vi vil foreslå 5 dage i Marrakech med ophold på ét af de mange smukke private hoteller, kaldet Riads. Her kan man på nært hold opleve de smukke gamle byhuse med deres indre gårde, rislende fontæner og smukke haver. Samtidig kan man få et indtryk af den marokkanske gæstfrihed og den spændende madkultur.

 

I selve Marrakech by vil vi anbefale at besøge Koutoubi-moskeen og dens smukke tårn, byens vartegn. Man kan nyde Saadiernes gravsted, spadsere rundt i jødekvarteret, Mellah, og fordybe sig i marokkansk kunsthåndværk udstillet på Dar Si Said museet. Den tætte forbindelse til det sydlige Afrika kan ses på Dar Tizkiwin museet, hvor karavanevejene fra Guldkysten op til Marrakech følges. Har man brug for en pause, kan vi anbefale Majorelle haven og Ménara parken med det smukke bassin, hvori en lille pavillon med grønt tegltag spejler sig.

 

Er man på udkig efter arabisk håndværk, kan man besøge Ensemble Artisanal, et statsstøttet marked med kunsthåndværk lavet på den traditionelle måde. Selvfølgelig skal man også opleve byens livlige midtpunkt, pladsen Jemaa el Fna, gerne flere gange under opholdet. Her kan man opleve slangetæmmere og dansere i vild udfoldelse, juicesælgere, kvinder der maler med hennafarver, liflige dufte af friskstegt kød, jonglører og andet godtfolk.

 

Om aftenen kan man komme med på en 1001 nats fantasi: aftensmad i beduintelt, inciterende danserinder og fremmed musik, fylder alle sanser. Som afslutning vises et fantastisk show med arabiske heste.

 

Marrakech ligger i en oase, hvor man finder 350.000 palmetræer. Nationalparken kan besøges enten med taxa eller med bus. Har man lyst, tilbydes her en rundtur på kamelryg!

 

Som afveksling til den lyserøde ørkenby kan man tage bussen ud til den smukke kystby Essaouira. Byen ligger godt beskyttet bag sin høje bymur, opført som et værn mod pirater. Her kan man nyde de blå og hvidmalede huse, lytte til det larmende Atlanterhav, spise fisk og skaldyr og nyde kvartererne hvor kunstmalerne bor.

 

Man kan rejse hjem enten fra Marrakech eller Agadir.

Ring os gerne op så vi sammen kan fastlægge jeres rejse, eller send en e-mail med følgende oplysninger:

  • antal dage/personer

  • flexibilitet mht datoer

  • særlige ønsker, specielle interesser

  • er udgangspunktet vores oplæg med de bestemte antal dage 

  • afrejseby

  • bil eller off. transport