GALICIEN

Galicien er især kendt for pilgrimsbyen Santiago de Compostela, men rummer meget andet spændende. Her fornemmes nærheden til De britiske Øer og den stærke keltiske påvirkning i musik, kunst og traditioner. Den vigtige havneby La Coruña er det helt rigtige sted at nyde fisk og skaldyr - tilsat kølig og skøn galicisk hvidvin. Det bliver ikke bedre!!

 

PRAKTISK INFORMATION

Fly

Fra Danmark er der flyforbindelse til La Coruña og Santiago de Compostela.

 

Billeje

Priser fra 1.700 kr. (model Citroen C3) for en uges leje.

 

Ugepriser

Fra 7.550 kr. pr. person i dobbeltværelse med morgenmad, fly, skatter og afgifter. Vi kan tilbyde en tilsvarende pris for leje af ferielejlighed/hus ved to personer og en laverere pris ved flere personer.

Kontakt os gerne og få et konkret tilbud. Mulighederne er mange.

RUNDREJSE GALICIEN 8 DAGE

Vi vil foreslå at begynde rejsen i La Coruña, der ligger i den nordlige del af regionen. Byen ligger yderst på en pynt og har derfor, som Skagen, et fantastisk lys. Husene er udstyret med glas karnapper, dels for at fange dette lys, dels fordi fiskerne kunne tørre deres net her. Brug en dag på byen og nyd den charmerende gamle bydel med de fine torve. Spadsér ud til det karakteristiske fyrtårn, Torre de Hércules, samt forbi de spændende nye skulpturer, som er rejst helt ude på den yderste pynt.

 

Herefter kan man køre ind i landet til Lugo, og se Spaniens bedst bevarede romerske bymur, som omkranser hele den gamle bydel. Vi vil anbefale at overnatte i bjergbyen O Cebreiro, der er helt speciel og meget stemningsfyldt. Landsbyen ligger på pilgrimsruten til Santiago, og om aftenen bliver der en helt enestående stemning når de trætte vandrere hygger sig over maden. Man kan overveje selv at vandre et stykke ad caminoen!

 

Fortsæt nu mod syd og forkæl dig selv med en nat på luksushotellet, Parador de Santo Estevo, indrettet i et kloster, der kan dateres helt tilbage til 900-tallet. Hotellet ligger i det smukke naturområde Ribera Sacra med floderne Miño og Sil. De lave bjerge er dækket med vinmarker, der går helt ned til vandet. Man kan sejle på floden, og derfra få et godt udsyn til denne fantastiske natur. Slut så dagen med et glas af den lokale hvidvin!

 

Vi fortsætter rundrejsen og kører ud til kystbyen Baiona. Her møder man det vilde Atlanterhav og kommer ind i Galiciens kendteste vinområde, Rías Baixas. Her produceres den berømte hvidvin på albariño-druen. Der er mange muligheder for at besøge en lokal bodega, og smage de mange skønne vine. Specielt byen Cambados er rigt præsenteret med bodegaer. I det hele taget er dette område utroligt smukt, med vige og klipper, små strande og skarpe rev, og mulighederne for at smage friske fisk og skaldyr er overvældende. Et godt udgangspunkt for at udforske dette område er kurbyen Caldas de Reis. Vores hotel ligger smukt ned til floden og kan tilbyde mange former for spa og badekure.

 

De sidste dage tilbringes i Santiago de Compostela. Man kan besøge katedralen og deltage i pilgrimsmessen kl.12.00, spadsere rundt i den smukke middelalderby med dens pladser og torve. En udflugt til Verden Ende, Finisterra, kan varmt anbefales, måske man ligefrem kan finde en Ib-skal!

 

Hjemrejse er fra Santiago lufthavn.

Ring os gerne op så vi sammen kan fastlægge jeres rejse, eller send en e-mail med følgende oplysninger:

  • antal dage/personer

  • flexibilitet mht datoer

  • særlige ønsker, specielle interesser

  • er udgangspunktet vores oplæg med de bestemte antal dage 

  • afrejseby

  • bil eller off. transport