Intro

Tag med på en rejse til det historiske og naturskønne område, der betog Hemingway og Picasso. På rejsen langs Ebro floden vil vi udforske det traditionelle catalanske liv, områdets rige natur og historie, og tilsætte vores rejse nye gastronomiske oplevelser hver dag! - en kombination, der gør rejsen til en interessant destination for dem, der ønsker at opleve det autentiske catalanske liv. 
Vi skal opleve kulturlivet i Valencia, rismarker, lyserøde flamingoer og små fiskerbyer ved Ebro-deltaet og de maleriske landsbyer i højlandet. Vi vil dykke ned i historiske øjeblikke fra borgerkrigen, opleve en bred vifte af storslået arkitektur: modernistiske bygninger og gotiske katedraler. Vi skal afprøve den rige kulinariske middelhavskost som Ebro området er kendt for, en kulinarisk tradition der kombinerer de friske råvarer fra havet og landbrugsområderne. Og vi skal spise på to Michelin restauranter. 
Vi bor to nætter i Valencia samt to nætter på et nyt hotel ude i selve deltaet, og vi skal de sidste tre dage bo på hotel Parador i Tortosa.
Alle dage vil vi gå kortere strækninger, for at kunne fornemme og opleve den varierede og smukke natur, vi er omgivet af.


Ebro-floden og deltaet:
Ebro-floden strækker sig over 910 kilometer, hvilket gør den til den længste flod på den iberiske halvø. Floden munder ud i Middelhavet, hvor den danner rammerne om et imponerende floddelta, som dækker over 320 kvadratkilometer og byder på en enestående blanding af imponerende landskaber og biologisk mangfoldighed. De rige sediment mængder, som floden transporterer fra de omkringliggende bjerge, har skabt en usædvanlig frugtbar jord, hvilket har gjort området velegnet til landbrug, især den karakteristiske risdyrkning. 
Delta del Ebro er blevet officielt anerkendt som et naturreservat og beskyttet område, hvilket giver et beskyttet levested for flora og fauna, bland andet kan man se store flokke flamingoer året rundt.

 

 

 

Fakta

  • Tidsrum: 20. - 27.10. 2024. 
  • Tillæg for enkeltværelse: 2.200 kr.
  • Fly: med Iberia fra Kastrup til Valencia, retur fra Barcelona direkte til Kastrup med Vueling.
  • Afrejse fra Kastrup kl. 11.25. med ankomst til Valencia kl. 17.05.
  • Hjemrejse fra Barcelona kl. 16.50 med ankomst til Kastrup kl. 19.55.
  • Aalborg: Kontakt os og få et tilbud på fly fra Aalborg
  • Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på udsøgte hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden. Bemærk: dag 3 og 4 er med fuldpension. Drikkevarer dag 3 er ikke inkluderet.
  • Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.
  • Man skal være almindeligt godt gående, og kunne gå 3-5 km hver dag.
MG 9397 MG 1899 1 IMG 20141216 160709 1

Din rejseleder

Pil Christoffersen

Jeg er uddannet fotograf, og fotografiet har været omdrejningspunktet for det meste, jeg har lavet. Fotografiet har ført mig på mange rejser og givet mig en unik adgang til mennesker og steder. Jeg har arbejdet både som en mere traditionel fotograf og som underviser. I Danmark har jeg undervist unge med psykiske udfordringer i fotografi og tog i den forbindelse uddannelsen til pædagog. Jeg er gift med Lluís, og sammen har vi to børn. Vi mødte hinanden i Barcelona og flyttede derefter sammen til København, hvor vi har boet i 10 år. 
I 2022 flyttede vi tilbage til Lluís' fødeby i det sydlige Catalonien, hvor vi har overtaget hans barndomshjem. 
Vi deler hus med hans mor, gaden med hans kusiner, og vores søn går på den lokale skole. Jeg er optaget af det lokale, familielivet og hvordan gamle traditioner og moderne livsstil forsøger at leve side om side. Jeg elsker at udforske de små landsbyer, hvor livet stadig går langsomt, og hvor de lokale traditioner og højtider bevares. Jeg elsker også at besøge de større byer, hvor kultur, arkitektur og gastronomi er den største fornøjelse.
Jeg holder af socialt samvær, og jeg vil elske at dele mine erfaringer med dig!

Pil Redigeret

Program

Dagsprogram

P1030241

Fra havet til bjergene, en kulturel og kulinarisk rejse langs Ebro floden, den 20.-27. oktober

 

Dag 1: Afrejse fra Kastrup og ankomst til Valencia
Afrejse fra Kastrup til Valencia via Madrid. Ved ankomsten til Valencia vil Pil tage imod, og vi vil sammen tage til hotellet. Efter indkvarteringen inviterer vi på en gåtur i de charmerende gader omkring hotellet,  og ender turen ved en hyggelig, traditionel restaurant, hvor vi vil spise aftensmad sammen.

Dag 2: Valencia centrum og Santiago Calatravas fantastiske bygninger
Efter morgenmaden vil Pil holde et oplæg som intro til turen. Herefter vil vi sammen udforske den gamle bydel, Barri del Carmen, og vi vil besøge byens smukke marked, som er fyldt med friske produkter, madvarer og lokale specialiteter. I dette område vil vi sammen spise frokost. Efter frokosten går vi ad den grønne sti til La Ciutat de les Arts i Les Ciències, et imponerende kompleks af moderne arkitektur, videnskabsmuseum og kunstgallerier. Herfra er eftermiddagen fri. Det vil være muligt at besøge La Ciutat de les Arts i Les Ciències på egen hånd, eller udforske videre i byen. Aftensmad er på egen hånd. 

Dag 3: Ebro flodens delta, muslingetur og fiskeauktion 
Efter morgenmaden pakker vi vores ting og kører knap to timer til Ebro-flodens udmunding, det imponerende delta. Delta de L'Ebre er en naturpark som består af et komplekst netværk af floder, kanaler og vådområder, der skaber et unikt økosystem. Deltaet er hjemsted for et utroligt dyreliv, herunder et væld af fuglearter, som gør området til et paradis for ornitologer. Deltaet er derudover kendt for sine smukke strande og omfattende rismarker, som er en vigtig økonomisk aktivitet i området.
Vi skal starte vores besøg i udkanten af deltaet, i byen La Ràpita. Fra havnen i La Ràpita sejler vi til den flydende cafe, der ligger omkranset af muslingefarme. Her vil vi opleve den smukke udsigt, få et indblik i hvordan muslingeopdræt foregår, samt få smagsprøver af muslinger og vin. Når vi har fast grund under fødderne igen, vil vi samlet gå op gennem den gamle del af La Ràpita, hvor det er muligt at spise frokost på egen hånd. Efter frokosten mødes vi igen ved havnen, hvor vi vil se hvordan fiskerbådene kommer ind, og der bliver solgt fisk på auktion. Derefter fortsætter vi ud på selve deltaet, hvor vi kommer til den lille hvide landsby, Poble Nou del Delta, der er omkranset af rismarker. Vi bliver indkvarteret på vores hotel, hvor vi skal bo de næste to dage. Efter indkvartering går vi en første introducerende tur i den lille by. Om aftenen spiser vi en udsøgt 10 retters middag på hotellets Michelin-restaurant. Drikkevarer er her ikke inkluderet.

Dag 4: Hele dagen oplever vi deltaet
Efter morgenmaden skal deltaet udforskes. Vi begynder med at køre til midten af deltaet, Deltebre, hvor vi vil besøge Ecomuseu, et besøgscenter der er lavet som et mini delta. Her vil vi få viden om deltaet, områdets historie og et indblik i livet i de små landsbyer. Derefter vil vi besøge et familieejet ris kooperativ, hvor vi får indblik i traditionerne for risdyrkning og -forarbejdning, som de er blevet videregivet fra generation til generation. Vi vil dernæst køre til Ebro flodens udmunding. Vi skal opleve de enorme strande, gå en tur til det ikoniske fugletårn Mirador del Zigurat, som er lavet af træ og har fantastisk udsigt over floden og et stort naturreservat.
Sammen spiser vi frokost på en traditionel restaurant, hvor vi skal afprøve hvordan den lokale ris, de lokale råvarer og skaldyr bliver sammensat til den klassiske paella. Efter frokosten vil vi tage på en eftermiddags tur og opleve rismarkerne, store flokke af flamingoer der holder til året rundt og se solnedgangen fra stranden.
Vi vil afslutte dagen med at spise sushi forarbejdet af de lokale råvarer. 

Dag 5: Tortosa, byrundtur og katedralen
Vi forlader nu deltaet og følger Ebro-floden til Tortosa, hjertet af Les Terres del Ebro. I Tortosa skal vi bo på Parador de Tortosa, beliggende på et bjerg med udsigt over floden Ebro og det omkringliggende bjerglandskab. Hotellet er indkvarteret i det imponerende fort, Castillo de la Zuda, fra det 10. århundrede, hvilket giver omgivelserne en atmosfære af historiens vingesus. Under borgerkrigen fungerede Tortosa som et strategisk vigtigt område, og byen blev centrum for intense kampe. Hemingway var meget engageret i konflikten og støttede aktivt Republikanerne. Han besøgte Tortosa og opholdt sig på Hotel Parador, som fungerede som et hospital for internationale brigader, hvor sårede blev behandlet.  
Vi mødes med vores engelsktalende guide, der vil tage os på en byvandring. Tortosa er en både moderne og historisk by, og guiden tager os gennem byens historiske centrum. Vi vil gå af smalle gader og opleve hvordan arkitektoniske stilarter som romansk, gotisk, barok og renæssance står side om side. Vi slutter turen med et besøg i katedralen Santa María de Tortosa, som repræsenterer en vigtig del af byens kulturarv.  Efterfølgende spiser vi frokost sammen på en traditionel restaurant og derefter er eftermiddagen fri. Eftermiddagen kan bruges til at nyde hotellet og dets smukke beliggenhed eller udforske byen videre på egen hånd. Aftensmad på egen hånd. 

Dag 6: Klippemalerier, frokost på Michelin restaurant og besøg i Pil's landsby
Vi begynder vores udflugt i området med at køre til L’Ermita de la Pietat, en smuk beliggende kirke, som også er hjemsted for forhistoriske klippemalerier. Vi vil sammen med vores engelsktalende guide opleve stedets besøgscenter, hvor vi vil få en introduktion til klippemalerierne og samfundet, der lavede dem, hvorefter vi samlet går op og ser de malerier, der er tilgængelige. Efter besøget fortsætter vi køreturen og ender ved en familieejet restaurant med en Michelin-stjerne. Her skal vi nyde en skøn frokost. 
Efter frokosten kører vi til byen Alcanar, som er Pils nye hjemby. Alcanar er en mindre landbrugsby omkranset af appelsintræer, hvor små smalle gader blander sig med umalede husfacader, kaos af el-ledninger og som er en by, der normalt ikke ser turister. Vi vil her tage på en lille byvandring, for derefter at gå ud af byen (4 km) gennem landbrug og appelsinlunde, til den lille fiskerby, Les Cases d’Alcanar. Vi kører tilbage til paradoren og har aftensmad på egen hånd. 

Dag 7: Højlandet, en modernistisk bodega og Picasso
I dag går udflugten op i højlandet, også kaldet Vinlandet. Her skal vi starte med at gå 4 kilometer på den grønne sti, en gammel nedlagt jernbanestrækning. For enden af ruten, kommer vi til den maleriske by Horta de Sant Joan, hvor Picasso har boet, og hvor han fik inspiration til nogle af hans værker. Vi vil gå en fælles tur igennem byen, hvorefter der vil være mulighed for at udforske byen på egen hånd, og besøge Picasso museet. Vi vil få en madpakke med fra hotellet, det vil være muligt at finde et smukt spot, samlet eller hver for sig, og nyde den medbragte mad. Efter frokosten kører vi gennem et smukt landskab af vinmarker til en imponerende modernistisk bodega, hvor man i dag stadig er et vin co-operativ. Her vil vi få en rundvisning i de karakteristiske bygninger, og vi slutter af med at smage på en af vinene.
Om aftenen er der afskedsmiddag på paradoren. 

Dag 8 : Hjemrejse fra Barcelona med ophold i Sitges
Efter morgenmaden kører vi nordpå mod den charmerende havneby Sitges. Her vil vi sammen lave en lille byvandring, hvorefter det vil være muligt at udforske byen selv, besøge museer og spise frokost inden vi sætter kurs mod lufthavnen i Barcelona, hvor der er direkte fly til Kastrup.  

2 Jpg Scan 1140204 0007 Catedral De Vi

Var det ikke lige den rejse du søgte?

Nedenfor ser du rejser, der har noget tilfælles med rejsen, du lige har kigget på. Frister de dig ikke, kan du søge videre på vores rejsekalender.

Se vores rejsekalender her

Salamanca

Den Spanske Sølvrute 4. - 14. 9.

Tag med på en fascinerende rejse via Sølvruten fra syd til nord i Spanien og få store oplevelser undervejs: natur, historie og kultur. Rejsen bevæger sig gennem egne af Spanien, hvor meget få turister kommer.
Se rejse
Monument For Henrik Søfareren

Lissabon - Algarve 20. - 26.10

På denne rejse kombinerer vi hovedstaden Lissabons dynamik og kultur med den dramatiske kyst og smukke natur ved Algarve.
Se rejse
Cinecitta 2

Rom - de skjulte skatte, 24. - 31.10.

Oplev Rom fra helt andre sider! Denne rejse er for dem, der allerede har oplevet de klassiske sider af Rom. På denne tur fører vi dig rundt i Roms yderdistrikter, viser dig nye sider af Rom og tager dig med bag facaden.
Se rejse