Intro

En drøm kaldet Toscana

Toscana er nok den mest populære af Italiens regioner. Smukke byer, en betagende natur, et dejligt køkken ledsaget af regionens mange fortræffelige vine. Desuden er der fascinerende byer på stribe, der byder på store oplevelser. 
På denne vin-tur har vi base i regionens mest populære by, nemlig Siena. Vi skal stifte bekendtskab med byens historie og mest spændende attraktioner. Herfra udgår vores vin- og kulturture til vinhovedstaden, Montalcino, den charmerende UNESCO-by Pienza, vinbyen Montepulcino samt vinsmagning i Chianti-området.  
Der er fokus på nogle af Toscanas kendte vine – Chianti Classico, Brunello di Montalcino og Vino Nobile di Montalcino. Vi kommer også til at smage på lokale specialiteter som f.eks. den berømte Pecorino-ost fra Pienza.
Gennem foredrag om Italien, Toscana og regionens vin bliver deltagerne klædt på til at være kulturrejsende. 

Hotellet i Siena ligger lige i udkanten af centrum, og herfra er det let at komme ind til bykernen og tage på busture til regionens forskellige byer.

Bedste hilsner,
Jesper Storgaard Jensen

Fakta

  • Tidsrum: 24.9. - 1.10. 2024.
  • Tillæg for enkeltværelse: 2.000 kr.
  • Fly: Med SAS direkte fra Kastrup til Firenze.
  • Afrejse fra Kastrup kl. 9.10 med ankomst til Firenze kl. 11.30.
  • Hjemrejse fra Firenze kl. 12.20 med ankomst til Kastrup kl. 14.30.
  • Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på godt lokalt hotel i dobbeltværelse med halvpension, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.
  • Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.
  • Der betales lokalt en turistskat på 2,5€ pr person pr dag. 
Siena 22 Wine Cellar Montalcino 108

Din rejseleder

Jesper Storgaard Jensen

Da jeg i sin tid begyndte at læse cand.ling.merc. (tolk/oversætter) i italiensk på CBS i København var det grundet min store interesse for Italien. Det, der tiltrak mig mest, var italienske samfundsforhold. Hvordan er forholdet mellem de forskellige grupper i samfundet? Hvordan er forholdet mellem stat, familie og den katolske kirke som institution? Disse spørgsmål og mange andre har - siden jeg flyttede permanent til Rom i 1997 - gjort mig følgeskab. Og alt det jeg gennem tiden har fundet ud af, elsker jeg at dele med de rejsende, som melder sig til Granadas ture til Italien.  

Efter at have boet i mere end 26 år i Italien og efter at jeg som journalist udelukkende har beskæftiget mig med støvlelandet, er jeg kommet til den konklusion, at det bedste Italien har at byde på, er en spændende kultur, en lang historie, et dejligt køkken og en arkitektonisk skønhed som tilsammen er i stand til at dupere alle kulturrejsende. 

Det er disse ingredienser – samfundsforhold, kultur, mad, historie og skønhed m.v. – som jeg vil byde de Italiens-rejsende på. 

På den private front er jeg gift med italienske Daniela, og sammen har vi børnene Sara og Emil. Jeg er desuden forfatter eller medforfatter til syv bøger om Italien. Nye titler vil, forhåbentligt, løbende blive tilføjet denne liste. 

Jesper

Program

Dagsprogram

DSC 2227 Al Paradiso Di Frassina

Sensommer i Toscana - kultur og vin, 24.9. - 1.10. 2024

Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst til Siena
Med direkte fly fra Kastrup til Firenze. Vi bliver mødt i lufthavnen af Jesper Storgaard Jensen og kører med egen bus til Siena. Efter godt en times køretur ankommer vi til den dejlige kulturby Siena, der skal være vores base hele ugen. Vi indkvarteres på et godt hotel i centrum, og der bliver frokost på egen hånd. Efter indkvarteringen og en kort pause er der velkomst, præsentationsforedrag og fælles middag på restaurant i byen.

Dag 2: Sienas historiske centrum
Efter morgenmaden går vi sammen med vores dansktalende guide til San Domenico kirken. Vi kommer desuden rundt med hende i Sienas smukke centrum. Vi spiser frokost sammen på en restaurant i byen. Om eftermiddagen kan man besøge museet i det tidligere hospital, Santa Maria delle Scala eller nyde byen på egen hånd. Jesper udleverer liste med forslag til restauranter.

Dag 3: Besøg på vingårde i Montalcino
Denne dag er afsat til dagsudflugt til den smukke vinby Montalcino. Efter en køretur på omkring en time går vi en tur gennem byen og gør holdt ved en af Toscanas mest berømte cafeer, Caffè Fiaschetteria Italiana, der åbnede i 1888. Cafeen har gennem tiden haft mange berømte besøgende, bl.a. den daværende prins Charles og skuespilleren Antony Hopkins. Turen fortsætter til multimedie museet, der fortæller Brunello-druens historie. Vi er nu klar til at nyde vinen hos én af de mest kendte producenter, Barbi vinhuset. Vi skal høre om dette sted, og der bliver serveret en let frokost på stedet.
Vi kører sidst på dagen retur til Siena med et lille stop i Sant'Antomo klosteret. Aftenen er til fri disposition.

Dag 4: Besøg i Pienza
Fra hotellet kører vi til den lille hyggelige by Pienza, der er på UNESCO´s verdensarvsliste. Byen er desuden kendt for sin produktion af én af Italiens bedste oste, Pecorino di Pienza. Vi besøger en virksomhed, der producerer den berømte ost. Her hører vi om historien og produktionen, hvorefter vi få smagsprøver af seks forskellige oste, ledsaget af den kendte rødvin fra Montepulciano. Vi fortsætter mod Pienza, men stopper dog undervejs for at se Italiens mest berømte og fotograferede gruppe af cypresser, en sand skønhedsåbenbaring!
I Pienza går vi en fælles spadseretur, inden der bliver tid til frokost på egen hånd. Om eftermiddagen ser vi nærmere på byens største attraktioner: domkirken, den smukke piazza og Palazzo Piccolomini, der har fungeret som privatbolig for flere paver. Turen går retur til hotellet. Om aftenen spiser vi fælles middag.

Læs evt. mere om den berømte Pecorino ost   

Dag 5: Afslapning i Siena og fortælling om byens hestevæddeløb
Vi mødes med Jesper, der fortæller om byen Siena samt det berømte hestevæddeløb Il Palio de Siena. Herefter går vi til Palio museet, hvor vi bliver vist rundt af en lokal guide. 

Efter frokost på egen hånd er der muligheder for at udforske byen yderligere: Der er mulighed for at besøge det 87 meter høje tårn Torre del Manga med 300 trappetrin til toppen (entre ikke inkluderet). Man kan også besøge Sienas domkirke, den botaniske have eller byens fæstningsværk Fortezza Medicea. Sidst på dagen mødes vi igen og nyder en fælles middag.

Dag 6: Udflugt til Chianti og Monteriggioni
Vi kører den korte tur fra hotellet til Parco Sculture del Chianti, Toscanas kendteste udendørs kunstmuseum. Vi kører herefter videre til konsortiet for den berømte vin, Chianti Classico. Her er mulighed for blindsmagning, duftprøver samt en gåtur i vinmarkerne og naturligvis smagsprøver. Tilmed byder konsortiet på en let frokost.
Vi kører til middelalderbyen Monteriggioni, der ligger malerisk bag høje bymure. Især er byen kendt for sin uindtagelige borg og selv Dante omtaler byen i sin "Guddommelige Komedie". Vi går en fælles tur og nyder stemningen i byen.

Dag 7: Udflugt til Montepulciano
Turen går i dag til et af Toscanas mest storslåede klostre, Madonna di San Biagio. Efter besøget på dette smukke sted kører vi videre til byen Montepulciano, der bl.a. er kendt for den fremragende vin, Vino Nobile di Montepulciana. Vi går en fælles tur i byen og kommer forbi den kendte historiske café, Caffe Poliziano, der åbnede i 1868, og har været frekventeret af en række italienske kulturpersonligheder. Frokost på egen hånd i byen, inden turen går retur til Siena. Resten af eftermiddagen er til fri disposition, inden vi mødes til fælles afslutningsmiddag på en god lokal restaurant.

Dag 8: Hjemrejse
Efter morgenmaden er der afrejse mod lufthavnen i Firenze.

Siena 14 Montalcino 57

Var det ikke lige den rejse du søgte?

Nedenfor ser du rejser, der har noget tilfælles med rejsen, du lige har kigget på. Frister de dig ikke, kan gå søge videre på vores rejsekalender.

Se vores rejsekalender her

Pelayo

Det grønne Spanien 7. - 14.6.

Tag med til det grønne Spanien på denne unikke rejse, der byder på en vifte af oplevelser: fra de ældste tider med hulemalerierne frem til det moderne Guggenheim i Bilbao.
Se rejse
20240123 100625

Bologna 13.- 20.10.

Bologna er Italiens madcentrum. Foruden god mad er her smukke bygninger og kirker og ikke mindst et skønt udeliv.
Se rejse
Monument For Henrik Søfareren

Lissabon - Algarve 20. - 26.10

På denne rejse kombinerer vi hovedstaden Lissabons dynamik og kultur med den dramatiske kyst og smukke natur ved Algarve.
Se rejse