Intro

Rejsen favner både den elegante hovedstad Lissabon og den smukke og fredelige natur ved Algarve. I Lissabon skal vi udforske de ældste kvarterer i byen, men vi skal også opleve den moderne del omkring Park of Nations.
Vi skal til Belém og opleve Portugals betydning for opdagelsen af den nye verden på Det Maritime Museum samt få et indtryk af den mondæne badeby Cascais. Fra Portugals hovedstad bevæger vi os mod syd til Europas syd-vestligste punkt. Her ligger den charmerende by Sagres, der er vores base et par dage, mens vi oplever naturen og området. Vi skal bo på et skønt hotel med udsigt over havet, vi sejler ud og ser delfiner, og vi får et godt indtryk af de dramatiske klipper. 
Rejsen afsluttes i den dejlige by Faro, hvor vi har tid til at nyde byen og de smukke hvide huse i centrum.

Fakta

  • Tidsrum: 20. - 26.10. 2024
  • Enkeltværelse: tillæg på 2.900 kr.
  • Fly: TAP fra Kastrup direkte til Lissabon. SAS fra Faro direkte til Kastrup.
  • Afrejse fra Kastrup kl. 12.45 med ankomst til Lissabon kl. 15.35.
    Hjemrejse fra Faro kl. 18.45 med ankomst til Kastrup kl. 23.25.
  • Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 6 nætter på centralt placerede hoteller i dobbeltværelse med halvpension (drikkevarer ekskl.) Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.
  • Rejsen er ikke for gangbesværede

 

Pasteis De Nata Credit Turismo Lisboa Lisboa City And River Credit Turismo Lisboa Portgal Kyst 11

Din rejseleder

Rikke Johannesen

I 1995 flyttede jeg til Portugal. Jeg har været gift med Carlos, som er portugiser, og sammen har vi to store børn. Carlos har en meget stor familie, og samlivet og omgangsformen dér har givet mig en god indsigt i det portugisiske liv og samfund. 

I Lissabon tog jeg turist uddannelsen og blev færdig som guide i 2000. Siden har jeg arbejdet som statsautoriseret guide, både for rejsebureauer, firmaer, skoleklasser, familier og individuelle gæster.

Portugal er et skønt land at bo og rejse i. Portugiserne er utrolig søde og meget gæstfrie. Her er meget kultur, historie, god gastronomi og fantastisk natur.
Det jeg gerne vil vise og fortælle til mine gæster, er det autentiske Portugal. Alt det man ikke kan læse sig til i en guide bog, eller se på internettet. Jeg elsker at fortælle om familielivet, om portugiserne, hvad laver de når de har fri, hvordan er en søndagsfrokost. Kort sagt lidt om det hele.

Rikke Johannesen Red

Program

Dagsprogram

Lissabon Sporvogn

Lissabon - Algarve 20. - 26.10. 2024

Dag 1: Ankomst til Lissabon
Med fly fra Kastrup direkte til Lissabon. Vi kører med vores egen bus til centrum af byen, hvor vi indkvarteres på hotellet*** og spiser middag på traditionel restaurant tæt ved hotellet.


Dag 2: Den ældste del af Lissabon
Vi indleder dagen med at gå ad den elegante Avenida da Liberdade til det oprindelige Lissabon, hvor vi først ser den flotte dobbeltplads Rossio-Restauradores, inden vi bevæger os ind i byens ældste kvarter, Alfama. Her ser vi domkirken og fortsætter op til udsigtspunktet Miradouro de Santa Luzia. Vi nyder stemningen og en kop kaffe her, hvorefter vi går ad de snoede gader ned til vandet og kommer til den storslåede plads Praca do Comércio. Her hører vi nærmere om digteren Fernando Pessoa, der havde sit stambord på en café ved pladsen. Vi fortsætter til en god traditionel restaurant, hvor vi spiser sammen. Sidst på dagen er der tid til at nyde Lissabon på egen hånd. For de interesserede er der mulighed for at opleve fado i det nærliggende kvarter Alfama. 

 

Dag 3: Bélem og Capo de Roca
Vi kører mod vest ud af Lissabon, og stopper i Bélem, hvor vi ser det store søfarermonument og Torre de Bélem. Vi vil desuden dykke ned i Portugals fortid som en vigtig maritim spiller i kapløbet om at erobre de nye kontinenter på det storslåede Maritime museum. Frokosten indtager vi i Cascais, den smukke kystby helt mod vest.  På vores vej tilbage til Lissabon kører vi til Capo de Roca, det vestligste punkt på det europæiske fastland. Aftenen er på egen hånd. 


Dag 4: Det historiske Lissabon
Vi starter dagen i den højtliggende bydel Chiado. Her er mange fine cafeer, interessante små butikker og flotte huse fra slutningen af 1700-tallet. Vi besøger først museet med Carmo-klosterets gotiske ruiner og det arkæologiske museum. Herfra går vi videre til pladsen Praca do Principe Real, der har en fantastisk udsigt over byen. Her nyder vi en kop kaffe, inden vi spiser frokost sammen på en historisk restaurant i Barrio Alta. Om eftermiddagen ser vi sammen den smukke kirke São Roque, der er overdådigt udsmykket med kakler og guld. Herefter er der tid til at opleve byen på egen hånd, køre med de legendariske sporvogne og evt. besøge det store kunstmuseum Gulbenkian. 


Dag 5: Expo og mod syd til Sagres
Inden vi tager helt afsked med Lissabon, kører vi til Park of Nations, bygget til Expo 1998. Her skal vi bl.a. beundre Alvaro Siza´s Portugal-pavillon og Santiago Calatravas spektakulære togstation.
Nu sætter vi kursen mod syd og kører de godt 300 km til Sagres på Algarvekysten. Her indkvarteres vi på et skønt hotel**** med udsigt over havet. Vi går en kortere tur i området og får et indtryk af den flotte natur med klipperne, havet og de mange fugle. Fælles aftensmad på hotellet.

 

Dag 6: Delfiner og Henrik Søfareren
Hvis vejret tillader det, indleder vi dagen med at tage en sejltur, hvor vi kan se delfiner og havfugle. Efter frokost på egen hånd går vi en tur i området og kommer bl.a. ud til forbjerget Ponta de Sagres. Her ligger fortet Fortaleza do Promontório med en vindrose (43 m i diameter), der menes at stamme fra Henrik Søfarerens tid. For de interesserede bliver der også tid til en dukkert, enten i havet eller i hotellets pools (både ude og inde). Om aftenen spiser vi fælles middag i hotellets restaurant.

 

Dag 7: Den hvide kystby Faro og hjemrejse
Efter morgenmaden bliver vi hentet med bussen og kører til Faro. På et par timer er vi fremme i byen, og sammen vil vi gå en tur gennem den charmerende ældste del af Faro, hvorefter der er tid på egen hånd, inden vi tager i lufthavnen og flyver til Danmark.

 

 

Lissabon Pessoa Lisbon Alfama District Credit Turismo Lisboa

Var det ikke lige den rejse du søgte?

Nedenfor ser du rejser, der har noget tilfælles med rejsen, du lige har kigget på. Frister de dig ikke, kan gå søge videre på vores rejsekalender.

Se vores rejsekalender her

Portugal Vin9

Portugal: Vin & Vandring 29.8 - 5.9.

Velkommen til en aktiv sensommerrejse, hvor vi kommer tæt på vin, kultur og landskab i Portugals tre store distrikter: Douro, Dão og Vinho Verde.
Se rejse
Salamanca

Den Spanske Sølvrute 4. - 14. 9.

Tag med på en fascinerende rejse via Sølvruten fra syd til nord i Spanien og få store oplevelser undervejs: natur, historie og kultur. Rejsen bevæger sig gennem egne af Spanien, hvor meget få turister kommer.
Se rejse
Porto Og Don Luis Broen

Højskole ved Porto 10. - 17.9

Fra vores base i den charmerende kystby Vila do Conde hører vi om områdets historie og traditioner, tager på udflugt til Porto og den smukke natur, og nyder de dejlige omgivelser.
Se rejse