Intro

Spanien gennemsyres af et utal af kulturlag. Kradser man bare lidt i overfladen, støder man på romersk kultur, visigotisk kultur, maurisk og kristen kultur. Ét af de steder man tydeligst kan se alle disse kulturlag er ”Sølvruten”, den tidligere romerske handelsvej, der går fra Sevilla i syd til Asturien i nord. Romere og maurere har brugt denne vej som handelsvej, og sågar nutidens pilgrimme benytter denne rute, når de vil gå ad mindre befærdede stier gennem et meget afvekslende landskab til Santiago de Compostela.

Du får her en enestående chance for at opleve de forskellige kulturer, når vi inviterer dig med på 11 dages rejse gennem storslåede landskaber, spændende arkitektur og historie, et afvekslende klima og kulturel mangfoldighed.

 

 

Fakta

  • Tidsrum: 4. - 14.9. 2024.
  • Tillæg for enkeltværelse: 2.300 kr.
  • Fly: Med Vueling til Sevilla fra Kastrup via Barcelona. Med Iberia fra Oviedo til Kastrup via Madrid.
  • Afrejse fra Kastrup kl. 9.50 med ankomst til Sevilla kl. 16.40.
  • Hjemrejse fra Oviedo kl. 13.20 med ankomst til Kastrup kl. 19.05.
  • Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 10 nætter på gode lokale hotel i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.
  • Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.
Salamanca Katedral Santa Maria de Naranco, detalje San Miguel De Escalada Kirken

Din rejseleder

Pia Köllner

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur, siden jeg i 80erne begyndte at rejse i Spanien. Efter en længere rejse til Mexico begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder, som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Mit rejseprogram bringer mig rundt i hele Spanien, og desuden kommer jeg også til Marokko. Jeg er vild med det arabisk influerede Andalusien med de smukke monumenter, blandinger af kristent og muslimsk, den krydrede mad og varmen. Men jeg nyder også at komme til Nordspanien, mere alvorligt og tilbagetrukket, de smukke romanske kirker og kalkmalerier, den raffinerede mad, de innovative hoteller og restauranter. I Marokko genfinder jeg den arabiske kultur i levende live og kan langt bedre forestille mig, hvordan livet har formet sig i det arabiske Spanien i middelalderen. 

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget.
Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.

Pia Ny

Program

Dagsprogram

Merida

Den Spanske Sølvrute, 4. - 14.9. 2024

Dag 1 - ankomst til Sevilla
Afrejse fra Kastrup med ankomst til Sevilla via Barcelona. Indkvartering på charmerende hacienda hotel udenfor Sevilla. Herefter mødes vi til velkomst og præsentation og spiser aftensmad sammen på hotellets restaurant.

Dag 2 – stilige Sevilla
Hele dagen skal vi tilbringe i det elegante Sevilla. Vi besøger de kongelige paladser i forfinet mudéjarstil med en kompetent guide og ser klokketårnet La Giralda, der oprindeligt var en minaret bygget af de arabiske herskere almohaderne i 1184. Vi skal følge den arabiske bymur til Guldtårnet, ligeledes bygget af almohaderne, og vi skal se den store kirke, San Salvador, der fungerede som fredagsmoské i den arabiske periode. Om eftermiddagen er der tid til på egen hånd at besøge den store domkirke, der ligeledes var fredagsmoské eller måske det arabisk inspirerede palads Casa de Pilatos. Om aftenen spiser vi middag på hotellets gode restaurant

Dag 3 - skinker og imponerende akvædukt
Vi lægger nu Sevilla bag os og begynder rejsen mod nord, ad den gamle handelsvej, som romerne døbte ”Ruta de la Plata”.
Vores første stop bliver i den fine by Aracena, der er centrum for produkter baseret på den iberiske gris: tørrede skinker og pølser samt røget mørbrad og spegepølser. Desuden er vi midt i et område med oliven- og kirsebærtræer. Vi gør holdt hos en købmand, hvor vi får mulighed for at smage og evt. købe de lokale produkter. Vi fortsætter mod nord til Zafra, en smuk middelalderby med en velbevaret bymidte og en borg, der i dag er et luksushotel. Her finder vi de smukke pladser, Plaza Grande og Plaza Chica, og kan nyde frokost på egen hånd i den historiske bydel. Inden vi kommer til vores hotel i Merida, gør vi holdt ved den fantastiske romerske akvædukt, Los Milagros. Vandet fra Proserpina dammen blev ledt ind til Merida via denne akvædukt. I dag står resterne af den udenfor byen, i et smukt grønt område. Der er fælles middag på hotellet.

Dag 4 - den romerske fortid i Merida
Mérida blev grundlagt af kejser Augustus i 25 f.Kr. og rummer mange bygninger fra både den romerske og arabiske periode. Vi skal se det romerske teater og amfiteater, og vil desuden bruge en del af formiddagen på et besøg i Rafael Moneos fornemme Arkæologiske Museum, som er konstrueret over udgravningerne af byens termer. Vi spiser frokost sammen, og om eftermiddagen går vi forbi Diana Templet og slutter af ved den romerske bro over floden Guadiana. Resten af dagen kan man dykke mere ned i den romerske fortid og besøge Circus Maximus, det arabiske fort eller basilikaen for Santa Eulalia. Aftensmad på egen hånd.

Dag 5 - den mauriske historie i Caceres
Vi fortsætter nu rejsen ad Sølvruten nordpå til Extremadura og Caceres, der var en vigtig by for maurerne i 1000-tallet. Her finder vi spændende arabisk arkitektur til både civile og militære formål. Vi vil bruge dagen på at udforske byen, nyde de smukke paladser med de mange storkereder, kirker og cisterner. Inde i den befæstede by ligger lokalmuseet, der både huser en imponerende arkæologisk afdeling, en etnografisk samling samt moderne kunst. Bygningen er placeret ovenpå  én af de mange imponerende cisterner fra midt 1000-tallet. Vi skal desuden op at gå på fæstningsværket med det flotte Bujaco tårn. Undervejs bliver der tid til at spise frokost på egen hånd.
Sidst på eftermiddagen vil vi nyde den smukke Plaza Mayor, inden vi indkvarteres på hotellet. Fælles middag.

Dag 6 - storkereder og jødisk arkitektur
Efter morgenmaden forlader vi Caceres og fortsætter vestpå gennem et særpræget landskab til Alcantara nær den portugisiske grænse. Her lod kejser Trajan den imponerende Alcantara-bro opføre. Broen, der er et fantastisk byggeprojekt over floden Tagus, er fra år 103 og er ikke mindre end 61 meter høj. Tilbage på Sølvruten fortsætter vi mod nord til landsbyen Hervás. Her skal vi opleve uforfalsket jødisk arkitektur på en spadseretur gennem den ældste del af byen. Frokost på egen hånd her. Et sidste stop, som et lille ekstra krydderi, bliver i bjergbyen Baños de Montemayor. Lige netop i disse bjergegne ligger flere kilometer intakt romersk brolagt vej. Vi vil spadsere et stykke ad den og på denne måde få en fornemmelse af den romerske fortid. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Salamanca, hvor vi indkvarteres og spiser fælles middag. 

Dag 7 - elegante Salamanca
Hele dagen skal vi tilbringe i Salamanca. Byen er berømt for sin fornemme og elegante Plaza Mayor, der af mange regnes for den smukkeste plads i Spanien. Den skal vi naturligvis tage nærmere i øjesyn. Vores byvandring vil også føre os til Salamancas universitet fra 1218, til de to sammenbyggede katedraler samt til et af de mange adelspaladser, ’Casa de las Conchas’, som i dag er bibliotek. Endelig skal vi gå på den romerske bro over Rio Tormes, som var den sidste konstruktion i 1. etape af Sølvruten. Vi spiser frokost sammen på en hyggelig restaurant og kan så bruge resten af dagen på yderligere at komme rundt i byen.

Dag 8 - romanske og mozarabiske kirker og et kloster
I dag sættes kursen mod Leon med et par spændende afstikkere undervejs. Vi begynder med at køre til Zamora, der er enestående i kraft af sine mange romanske kirker. På vores fælles rundtur kommer vi forbi et par af disse samt besøger katedralen med den imponerende byzantinske kuppel. Efter en kop formiddagskaffe kører vi videre med stop ved Granja de Moreruela, der var et stort cistercienserkloster, grundlagt i 1132 som det første i Spanien. Frokosten indtager vi på egen hånd i den smukke historiske by, Benavente, og som afslutning på dagen besøger vi den lille mozarabiske kirke San Miquel de Escalada, der ligger ganske isoleret ved Esla-floden. Sidst på eftermiddagen kommer vi til Leon, hvor vi indkvarteres og spiser middag sammen. 

Dag 9 - Leon med gravkammer og domkirke
Hele morgenen skal vi opleve Leon, hvor basilikaen San Isidoro el Real (11.årh.) og gravkammeret for de første konger af Castilla y Leon er en stor oplevelse at besøge. Vi ser herefter Leons gotiske katedral med de mange glasmosaikker, der giver rummet et fantastisk lys. Undervejs passerer vi også nogle af byens markante bygninger, bl.a. Gaudí’s Casa de los Botines fra slutningen af det 19. årh. Efter frokost på egen hånd kører vi videre mod Oviedo. Inden ankomsten vil vi dog lave stop ved én af de mest fantastiske kirker i den præ-romanske stil: Santa Cristina de Lena. Kirken ligger udenfor alfarvej, oppe i de grønne landskaber i bjergene mellem Leon og Oviedo. Efter ankomsten til Oviedo bliver vi indkvarteret og spiser middag sammen på en typisk asturiansk kro. 

Dag 10 - præromansk arkitektur og domkirken i Oviedo
Vi indleder dagen med at besøge kirken San Julián de los Prados. Den er den største og mest udsmykkede af de ca. 10 kirker, der findes i den præromanske stilart fra omkring 900-tallet. Vi kører lidt udenfor byen for at besøge det kongelige palads Santa Maria de Naranco. Det ligger smukt oppe i de grønne bakker med udsigt over Oviedo. Herefter kører vi retur til byen, hvor der bliver tid til frokost på egen hånd, inden vi går til katedralen og i krypten ser Camara Santa med det berømte sværd brugt i den kristne generobring. Har man lyst, kan man dernæst besøge byens meget interessante arkæologiske museum, hvor der er udstillet flere fund fra den præ-romanske periode. Afslutningsmiddag på en dejlig restaurant i byen. 

Dag 11 - afrejse fra Oviedo
Om morgen kører vi til lufthavnen i Oviedo og ankommer efter mellemlanding i Barcelona til Kastrup.

Merida det romerske teater Santa Cristina de Lena

Var det ikke lige den rejse du søgte?

Nedenfor ser du rejser, der har noget tilfælles med rejsen, du lige har kigget på. Frister de dig ikke, kan du søge videre på vores rejsekalender.

Se vores rejsekalender her

IMG 20191005 105927

Kulturrejse til Santiago 28.9. - 7.10.

Oplev alle aspekter af El Camino fra Bilbao med Guggenheim til Santiago de Compostela med katedralen: kirkerne, kulturen, vejen, naturen, historierne, maden....
Se rejse
Monument For Henrik Søfareren

Lissabon - Algarve 20. - 26.10

På denne rejse kombinerer vi hovedstaden Lissabons dynamik og kultur med den dramatiske kyst og smukke natur ved Algarve.
Se rejse
IMG 20181106 111020

Blandt berbere og beduiner, rejse i Marokko 5. - 16.11.

Vi kommer helt tæt på den marokkanske kultur og den lokale befolkning af berbere og beduiner. Rejsen går fra Taroudant i syd gennem ørkenlandskabet ved Merzouga til Marrakech på den anden side af Atlasbjergene.
Se rejse